De makers

Adeline van Lier

Na verschillende studies (grafische vormgeving, acteren, Nederlands) en 9 jaar televisiewerk voor diverse omroepen (van magazine tot documentaire, lifestyle-, techniek-, film- en jongerenprogramma’s) en kleine rollen in speelfilms, is Adeline uiteindelijk bij de radio beland en ‘thuisgekomen’.

Voor de KRO heeft ze verschillende radio-programma’s gemaakt of bijdrages geleverd, altijd rond kunst en cultuur. Voor de VPRO maakte ze het hilarische damesprogramma Wat Zegt Ze. Adelines laatste radioprogramma was ‘Nacht van het Goede Leven’ voor Radio 1: vier uur lang vol live muziek, interviews, theater, beeldende kunst, literatuur, film, hoorspelen en columns.

Momenteel is te horen bij 40 UP radio, vaak samen met haar dochter MaxMijs Brouwer. En oja! Ze mozaiekt. Kijk maar.

MaxMijs Brouwer

Naast haar opleiding Game Design aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, heeft MaxMijs ook Audio Visual production gedaan voor Dutch Game Garden. Momenteel werkt ze als innovatiecoach in het Rijksmuseum.

Max Mijs zet zich ook in voor de stichting Games4[Diversity]. Dat is een stichting die zich inzet voor sociaal-culturele minderheden door events te organiseren. Vorig jaar hielp ze mee aan de Gay Pride Utrecht.

Naast design werk presenteert ze samen met moeder Adeline van Lier het programma ‘Adeline Draait Weer’ op 40up radio.

Brigit Hillenius

Als cameravrouw opgeleid aan de Nederlandse Filmacademie, heeft Brigit door de jaren heen zowel een groot aantal documentaires gedraaid als korte en lange fictie-films. Zelf heeft ze een aantal documentaires ontwikkeld, geschreven en geregisseerd vanachter de camera, o.a. Zintuigen zijn de voetjes van de Ziel, Een Chinees Gezicht.

In 2006 heeft ze (ism Karin Junger) de speelfilm Bolletjes Blues geschreven, geregisseerd en gedraaid (4 Gouden Kalf nominaties, 1 Gouden Kalf Muziek).

De laatste jaren ontwikkelt Brigit als creatief producent-schrijver fictie-projecten die ze maakt ism met haar stichting NRD. Momenteel werkt ze aan het dramaproject Hugo’s.